| JADŁOSPIS | ||
| Poniedziałek 06.02.2023 | ||
| śniadanie | obiad | podwieczorek |
| chleb żytni na zakwasie-60g,szynka wieprzowa-20g, | żurek z jajkiem:włoszcyzna-40g,śmietana 18%-5g,jajko,ziemniaki-50g,czosnek,przyprawy | babka kakaowa |
| herbata z cytryną:napar herbaciany,cytryna, cukier 3g | ryż z jabłkiem:ryż-50 g,jabłko-100 g,masło-10g,cukier-3 g, | gruszka |
| jabłko | ||
| herbata owocowa | ||
| alergeny: 1, | alergeny:1,3,7 | alergeny: 1,3,7 |
| WTOREK 07.02 .2023 | ||
| śniadanie | obiad | podwieczorek |
| chleb ciemny-60 g,masło-10 g,pasztet drobiowy-20 g, | zupa krupnik:włoszczyzna-40g,kasza jęczmienna-15 g,ziemniako-40 g,śmietana 18%-5 g,żebro wołowe -10 g,przyprawy | zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi:mleko 2%-200 ml,płatki kukurydziane-30 g, |
| kawa zbozowa:mleko 2%-200 ml,kawa-3 g,cukier-3 g, | 7,9,1 | |
| marchewka | ziemniaki-150g | banan |
| pulpety w sosie pomodorowym:kurczak-50 g,bułka kajzerka,jajko kurze,śmietana 18%-10 g,cebula,przyprawy,koncentrat pomidorowy | ||
| surówka z białej kapusty-70 g | ||
| woda z cytryną | ||
| alergeny: 1,7 | alergeny 1,3,7, | alergeny:1,7 |
| ŚRODA 08.02.2023 | ||
| śniadanie | obiad | podwieczorek |
| chleb kukurydziany-60 g,masło-10g,jajecznica na parze 30 g | brokułowa:włoszczyzna-40 g,żebro wołowe-20 g,kasza manna-20 g,liście pietruzki -2 g,przyprawy | kisiel-200g |
| herbata z cytryną:napar herbaciany 200ml,cytryna-3g cukier-3g | alergeny1,9 | ciastko-20g |
| kiwi | kotlet z piersi kurczaka:pierś kurczk-60g,jajko kurze,bułka tarta,przyprawy,olej | |
| ziemniaki-150g | alergeny: 1, | |
| buraczki gotowanea -70g | ||
| kompot z jabłek-70g | ||
| alergeny: 1,3,7 | alergeny:10 | |
| CZWARTEK 09.02.2023 | ||
| śniadanie | obiad | podwieczorek |
| chleb pszenno-żytni-60 g,masło-10 g,pasta z wędliny:filet drobiowy-20 g,ser feta-10 g,ogórek kiszony,majonez-5 g,jogurt naturalny-5 g,pieprz | zupa krem z selera naciowego z grzankami: włoszczyzna-40g,swler-25 g,śmietana 18%-5 g,przyprawy,grzanki-25 g | piernik |
| kawa zbożowa: mleko 2%-200ml,kawa-3g, cukier-3g | alergeny:1,3,7 | |
| jabłko | kasza jęczmienna na sypko-50 g,gulasz wołowy:wołowina-60 g,śmietana 18%-5 g,przyprawy | winogrona |
| surówka z kapusty pekińskiej-70 g | ||
| woda z cytryną | ||
| alergeny: 1,3,7 | alergeny:1,7,3 | alergeny: 1,3,7 |
| PIĄTEK 10.02.2023 | ||
| zupa mleczna z kaszą:mleko 2%- 200ml,kasza manna-15 g, | zupa koperkowa z zacierką: włoszczyzna-40g,koperek -2 g, śmietana 18%-10g,mąka kukurydziana -15 g, przyprawy | drożdżówka z budyniem |
| alergeny:1, 7,9 | herbata:napar herbaciany-200ml,cytyna,cukier-3 g, | |
| chleb pszenno-żytni 50 g,masło-10 g,dzem truskawkowy-20 g, | ryba panierowana:miruna-50g,jajko kurze-5g,bułka tarta,olej rzepakowy,przyprawy | jabłko |
| pomarańcza | ziemniaki-150g | |
| alergeny 1,7 | sałata zielona ze śmietaną-70g, | alergeny:1,3,7 |
| woda z cytryną | ||
| alergeny:1,3,4,7, | ||